LARS HECTORS föredrag om Anita Ekberg hålls med referens till den 400 sidor exklusiva bok som nyligen har getts ut – boken finns hos det flesta bibliotek och bokhandlare – ”Den sista Divan” på KIRA Förlag.

Föredraget tar cirka en timma och presenteras med Power Point. Tidigare föredrag har dragit fulla hus och röner alltid stor uppskattning, Föredraget väcker spännande uppmärksamhet och det är nästan alltid någon ur publiken som har någon slags anknytning till Skåneflickan Anita…

OM ni tycker det är intressant med ett gästspel av mig så skulle det glädja mig oerhört, jag ser framemot att höra ifrån er snart…

Lars Hector, Box 4196, 203 13 Malmö

Telefon.: 0708-117860 * Email: lars@hector.nu * www.larshector.se

* Bilden på Anita Ekberg, överst på denna sidan är tagen 1963 vid inspelningen av storfilmen "4 FOR TEXAS" i regi av Robert Aldrich. Huvudroller: Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg, Ursula Andress. Anita Ekberg spelar Elya Carlson.
Handling: Galveston 1870, Frank Sinatra och Dean Martin vill öppna kasino, och slåss mot konkurrenter. Anita i huvudrollen som Elya är en av de lokala skönheterna. Som ren kuriosa ser vi i en skurk-roll action-stjärnan Charles Bronson. Filmen är inspelad i Mojave-öknen, och andra platser i Kalifornien. Premiär: i USA 18 december 1963.

Aktuella Bokningar:

24. Jan, 2019

Kl 14.00 Aktiva Seniorer i Malmö

Ett arrangemang av: Aktiva Seniorer i Malmö. Tid: kl 14 är det Lars Hectors föredrag om ANITA EKBERG. Efter föredraget blir det vin och toast Skagen eller kaffe med dopp, vilket man väljer ska anges vid anmälan till Gunilla Wallgrund Tfn 072-3190214 (gunilla.wallgrund@gmail.com, Styrelseledamot i Aktiva Seniorer i Malmö. Hemsida: www.malmo.aktivaseniorer.com) - och betalas in i förväg. Då svarar gärna Hector på frågor om Anita.
Malmöföreningen av Aktiva Seniorer startades 2003 har idag ca 650 medlemmar. Medlemavgiften är 150:-/år Vill du veta lite mer om dem, gå in på deras hemsida www.malmo.aktivaseniorer.com Du kan nå dem genom att skicka ett mail till info@malmo.aktivaseniorer.com
..."Förbundet Aktiva Seniorer startade 1988 och har idag föreningar spridda över hela landet. Vi ökar snabbt både där vi redan finns och där nya föreningar bildas. Vår ändamålsbeskrivning enligt förbundets stadgar
Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell organisation med syfte
att främja seniorer kulturella och andra gemensamma intressen.
•Vi finns till för dig som vill få nya vänner med vilka du kan dela och utveckla dina intressen. Egentligen handlar det helt enkelt om att sätta lite guldkant på tillvaron.
•Vi är religiöst och partipolitiskt obundna och har inte heller pensionärsfackliga frågor på vår agenda.
Det hindrar oss naturligtvis inte från att delta i den lokala samhällsdebatten.
•En av de idéer som vår verksamhet vilar på är övertygelsen om att det alltid är roligare att göra saker tillsammans.
Dels inspirerar vi varandra, dels puffar vi på så att det verkligen blir av.
•Att skapa mötesplatser där avspända samtal vänner emellan lockar både till skratt och eftertanke är viktigt för oss.
•Biet i vår logga symboliserar värdet av flit, bra organisation och sökande efter livets goda. Att samla kunskap och
erfa­renhet samt att generöst dela med sig till alla vänner är en del av kulturen i vårt förbund".
Det känns som en riktigt vettig förening som vi alla borde vara med i...
VÄL MÖTT på KP

29. Jan, 2019

Kl 14.45 SPF Seniorerna Lund Öster. Träffpunkten på Linero

SPF Seniorerna Lund Öster är en lokalavdelning av SPF Seniorerna som är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF Seniorerna är politiskt och religiöst obunden. SPF Lund Öster har en lång rad arrangemang varje år inom olika områden. På deras webbplats kan du läsa om vad som är planerat för hösten 2018. Syftet med verksamheten är att ge pensionärer möjlighet att under trevliga former träffas på möten, studiecirklar, studiebesök, utflykter mm. Föreningen bevakar också samhällsfrågor av intresse för pensionärer. En gång i månaden har man s k månadsmöten. Dessa äger rum i Träffpunkten på Linero, Linero torg, Lund. I dessa möten kan man delta även om man inte är medlem i SPF Lund Öster, men i någon annan SPF-förening. Kom gärna dit för att få en inblick i hur vi har det. Månadsmötena börjar kl 15.00 med insläpp fr o m kl 14.45. Inträdesavgiften är 40 kr. I den ingår utöver föredrag eller liknande även kaffe och kaka. Information om våra aktiviteter finns i det tryckta programmet samt på hemsidan. Dessutom sänder man då och då ut mail med information till alla som har lämnat sin mailadress. Vill du veta mer om SPF Lund Öster och verksamheten är du välkommen att kontakta någon i styrelsen.
Som medlem kan du teckna förmånliga försäkringar och utnyttja många medlemsrabatter som SPF har förhandlat fram. SPF Seniorerna Lund Öster bildades 1987. Föreningen har nu omkring 450 medlemmar. De flesta av medlemmarna bor i den del av Lunds tätort som är öster om motorvägen ("autostradan" som vi äldre lundsbor kallar vägen), men du får gärna vara med i vår förening var du än bor.
Du är hjärtligt välkommen till SPF Seniorerna Lund Öster!

2. Feb, 2019

2 - 23 febr RESA till Marocko i ANITA EKBERGS FOTSPÅR

Februari 2019-resa till Solen - med Lotta Lundberg, Marie Beronius, Jan Bernadotte & Lasse Hector - FULLBOKAT 2-12 febr, fåtal platser kvar 13 - 23 februari.
Vi flyr vintern i Sverige och njuter av Marockos lättjefulla, trevliga och sköna liv - Lyxigt hotell, stor pool, god mat, umgänge, dans och trevlig avslappnad stämning, kul och spännande utflykter om man så vill, föredrag av Prins Jan Bernadotte, Marie Beronius talar om sitt liv som ”Den Sicilianska baronessan från Malmö” - Lasse Hector talar om sin nattklubb ”Trocadero” och om ”Den sista Divan med Anita Ekberg”. Författaren Lotta Lundberg lär oss YOGA och Meditation, Lotta var framgångsrik modell, nu föreläser hon, mediterar och lär ut YOGA samt är mentor och terapeut.
Hör av dig till Lars Hector på mail lars (@) Hector.nu - eller på tfn 0708 - 117860 för mera info om priser och upplägg.

11. Feb, 2019

kl 14 SWEDBANKS Seniorklubb

Föredrag för Swedbanks Seniorklubb i Malmö - om Anita Ekberg och i viss mån även om Trocadero

26. Feb, 2019

Kl 19.15 Svedala Föreläsningsförening, Entré 50 kr

Lars Hector håller Föreläsning om ANITA EKBERG - Föreläsningen hålles i Kulturhuset Flamman, Hantverkaregatan 7, Svedala. Föreningen är bildad 1894 och verkar sedan 124 år i folkbildningens tjänst. Varje höst och vår arrangeras åtta föreläsningar.

11. Mar, 2019

Kl 14.15 SPF Seniorerna Översten

SPF Översten håller traditionellt Månadsmöte * äter lunch och därefter till kaffet lyssnar man till Lars Hectors föredrag om ANITA EKBERG.
Kontakta SPF Översten c/o: Gunnar Edebrand på Telefon: 040-156009 eller E-post: edebrand@telia.com om ni som inte är SPF-medlem önskar lyssna på föredraget.

28. Mar, 2019

Kl 15.00 SPF Havsvinden Åhus Sigfridsvägen i Åhus

Vi träffas kl 14.00 i Åhusgården där du alltid får aktuell information.
Havsvinden bjuder på kaffe med bröd för en mindre summa - inkl föredrag.

9. Apr, 2019

Kl 15.00 SPF Anneberg på Annebergsgårdens restaurang i Malmö

Föredrag om ANITA EKBERG, föredrag med bildvisning äger rum i Annebergsgårdens restaurang. Under månadsmötet serveras kaffe / te och kaka plus lotteri med trevliga vinster. Pris 60 kr (inkl lott) kontant betalning vid entrén.

10. Apr, 2019

Kl 14.00 SPF Triangeln - på Baltzarsgatan 1 i Malmö

ANITA EKBERG och LARS HECTOR besöker SPF Triangeln, som är en ideell, partipolitiskt och religöst obunden intresseorganisation för pensionärer. SPF Triangeln ingår i SPFs Seniorernas samorganisation i Malmö som består av 15 lokala föreningar. Vår förening ingår även i SPF Seniorernas Skånedistrikt som har cirka 125 föreningar och tillsammans omkring 38 000 medlemmar.Vår förening har just nu ca. 300 medlemmar. Man har sina månadsmöte andra onsdagen i månaden, på Baltzarsgatan 1 i Malmö. Under juni, juli och augusti gör man dock ett sommaruppehåll. Det finns olika aktiviteter - bland annat gör man studiebesök där man brukar ordna två endags bussutflykter om året samt även resor över ett par dagar. Studiecirkel och Canasta är andra aktiviteter som finns. Från hösten 2016 finns också möjlighet till Biljard och Bowling.
Du är hjärtligt välkommen att bli medlem i SPF Triangeln. Vill du veta mer om oss eller kanske testa hur det går till på våra medlemsmöten? kontakta Styrelsen på : https://www.spfseniorerna.se/distrikt/skanedistriktet/foreningslista/spfseniorerna.se-triangeln/om-foreningen/styrelsen/

14. Apr, 2019

Kl 14.00 Sölvesborgs riksteaterförening & Nogersunds hembygdsförening

Anita Ekberg-föredraget kommer att visas i mysiga VITA BODEN mitt på hamnplan i Nogersund. MYCKET VÄLKOMNA! Kom i tid, begränsat antal platser.
Nogersund ligger öster om Hällevik på Listerlandet i Blekinge och är en av Sveriges största fiskehamnar. Nogersund har använts som fiskeläge sedan 1700-talets början och delar av 1800-talets fiskeläge finns kvar. Från Nogersund kan man ta färjan till Hanö. I den gemytlig fiskehamnen där båten avgår till Hanö ligger Hamnkrogen Kapten Gyllenhorn och i den mysiga hamnboden samsas gammalt och nytt med saltstänk och tjärdoft.