P G A Corona epedimin har många föreläsningar ställts in och blivit ombokade till Våren och Hösten 2021. Hör av er så snart som möjligt för att boka föreläsningen hos er!

LARS HECTORS föredrag om Anita Ekberg hålls med referens till den 400 sidor exklusiva bok som nyligen har getts ut – boken finns hos det flesta bibliotek och bokhandlare – ”Den sista Divan” på KIRA Förlag.

Föredraget tar cirka en timma och presenteras med Power Point. Tidigare föredrag har dragit fulla hus och röner alltid stor uppskattning, Föredraget väcker spännande uppmärksamhet och det är nästan alltid någon ur publiken som har någon slags anknytning till Skåneflickan Anita…

OM ni tycker det är intressant med ett gästspel av mig så skulle det glädja mig oerhört, jag ser framemot att höra ifrån er snart…

Lars Hector, Box 4196, 203 13 Malmö

Telefon.: 0708-117860 * Email: lars@hector.nu * www.larshector.se

* Bilden på Anita Ekberg högst upp på denna sidan togs i mitten av femtiotalet då Anita spelade i KRIG och FRED med bl a Audrey Hepburn

Aktuella Bokningar:

7. Okt, 2020

Corona-anpassat föredrag hos ESTRAD vid NÖJESTEATERN i MALMÖ

LARS HECTOR talar om ANITA EKBERG
MAX antal gäster 50 personer, förhandsbokning direkt till ESTRAD gäller.

16. Okt, 2020

Corona-anpassat föredrag hos ESTRAD vid NÖJESTEATERN i MALMÖ

Den Sicilianska baronessan från Malmö - med Marie Beronius
MAX antal gäster 50 personer, förhandsbokning direkt till ESTRAD gäller.

21. Okt, 2020

Kl 14.30 Den Sicilianska baronessan från Malmö - med Marie Beronius

SPF Seniorerna Havsvinden Åhus är en lokal förening inom SPF Seniorerna. Man arbetar för att vi ska ha det bra på äldre dagar. Inte minst vill vi ha roligt och trivs i gemenskapen.
Kl 15.00 SPF Havsvinden Åhus Sigfridsvägen i Åhus Vi träffas kl 14.00 i Åhusgården och Havsvinden bjuder på kaffe med bröd för en mindre summa - inkl föredrag.
Som medlem i Havsvinden får du ett stort utbud av studiecirklar och andra aktiviteter såsom resor och evenemang. Du kan få ytterligare information om SPF Havsvinden eller anmäla dig som medlem här på sidan eller du kan skicka e-post till medlemssekreteraren; marianne.esplund@gmail.com

9. Nov, 2020

KL 13.30 SPF OXIE

LARS HECTOR tar med oss till ANITA EKBERGS liv från Rostorp via Hollywood och Italien till sista viloplatsen i Skanör.
Föreningens aktiviteter består av månadsmöten, studiecirklar, resor, utfärder med studiebesök samt friskvård. Månadsmöten genomförs kl 13.30 på församlingsgården i Oxie andra helgfria måndagen februari-maj och september-december. Kostnad för mötet är 50:-, kaffe med kaka ingår. Du är välkommen att bli medlem i vår förening! Medlemsavgiften 2020 är 300 kr. Som vänmedlem måste du vara medlem i en annan SPF förening och där betala full medlemsavgift.

24. Dec, 2020

Kl 19.00 SÖDERKULL FRITIDS- och KULTURFÖRENING

Lasse Hector talar om sin bok ”Den sista divan” och om sina personliga minnen av sin vän Anita Ekberg & hennes liv från Rostorp på Backarna till Rom via Hollywood - från ax till limpa, vaggan i övervåningen på Östra Fäladsgatan till askan under den lilla stenen i Skanör...

24. Dec, 2020

Kl 14.00 SPF Seniorerna Dalbybygden, Eglinogården/församlingshuset. Lundav 5.

Lasse Hector talar om sin bok ”Den sista divan” och om sina personliga minnen av sin vän Anita Ekberg & hennes liv från Rostorp på Backarna till Rom via Hollywood - från ax till limpa, vaggan i övervåningen på Östra Fäladsgatan till askan under den lilla stenen i Skanör...

24. Dec, 2020

Kl 18.oo Husie damklubb, Jägersro

Föredraget börjar ca 18.3o Anita Östlind skriver: …” en förening med anor, den hette Husie husmodersföreningen tidigare. Vi har ca 100 medlemmar och bedriver studiecirklar och har månadsmötet med föreläsare, musik mm. Vi har en studiecirkel om Malmös historia som Jeanette Rosengren är ledare för. Det gäller den 16 april i vår lokal på Jägersro. Våra möten börjar kl 18 men då har vi först lite information sen kommer underhållning/föreläsning på ca 45 min.”.
Nu kommer LARS HECTOR och talar om sin vän ANITA EKBERG

24. Dec, 2020

UPPSKJUTET TILL VÅREN 2021, Kl 13.15 "Guldkanten" S:t Petri församling, Själbodg 4a i Malmö

Lasse Hector talar om sin bok ”Den sista divan” och om sina personliga minnen av sin vän Anita Ekberg & hennes liv från Rostorp på Backarna till Rom via Hollywood - från ax till limpa, vaggan i övervåningen på Östra Fäladsgatan till askan under den lilla stenen i Skanör...
ENTRE. 50 kr (Dagens lunch ingår), OBS! Endast förköp! Biljetter köps endast på Guldkanten eller diakonimottagningen på Själbodgatan 4b (må och fr kl 11-12). Begränsat antal platser. Insläpp från kl 12.00.

24. Dec, 2020

UPPSKJUTET Kl 14.00 PRO Månstorp

Månstorp är en av 4 kommundelar och bildades i samband med 1952 års kommunreform. Den ligger längst öster ut och gränsar till Malmö, Svedala och Trelleborg. Antal invånare är ca 3.000 och omfattar Arrie, V Ingelstad och Ö Grevie m.fl. mindre byar. Kommundelen genomkorsas av länsväg 101 samt järnvägen Malmö-Trelleborg, även kallad Kontinentalbanan.
Mellan V Ingelstad och Ö Grevie ligger borgruinen Månstorps Gavlar. Den danske riddaren Eske Bille uppförde 1537 en större renässansborg med utsirade tegelgavlar, kringgärdade av en vall och en vallgrav. Anläggningen skadades svårt under skånska kriget på 1670-talet och lämnades att förfalla. Månstorps Gavlar är numera en populär plats för både svenska och utländska musiker och sångare, som gärna uppskattar den historiska atmosfären.
Pro Månstorp bildades den 10 mars 1953 och har drygt 200 medlemmar som nu ska få höra ALLT om Malmögräbban ANITA EKBERG.

24. Dec, 2020

UPPSKJUTET Kl 20.00 REBECKALOGEN NR 15 S:TA GERTRUD i LUND

Plats: Odd Fellow Orden, Bangatan 6 i Lund. startar kl 20.00 med mötesförhandlingar därefter bjuds det på mat. Efter maten till kaffet startar Lars Hector föredraget om ANITA EKBERG.

24. Dec, 2020

UPPSKJUTET Kl 13.30 PRO Lomma Dansrotundan i Lomma

Föredrag om ANITA på välkända och klassiska Dansrotundan i Lomma, lä's mera på https://www.pro.se/Distrikt/Skane/Samorganisationer/Lomma/Foreningar/Lomma/

13. Jan, 2021

Kl 14.00 Den Sicilianska baronessan från Malmö - med Marie Beronius

SPF Gillhög bildades hösten 1997, efter avknoppning från SPF Club 75 i Kävlinge. Verksamheten är i Kävlinge kommuns västra del och rekryteringsområdet är Löddeköpinge, Barsebäck, Barsebäckshamn, Vikhög, Hofterup, Ålstorp, Hög och Dösjebro.

15. Mar, 2021

Kl 14.00 SKPF Avd 24 i Lund

Lars Hector håller föredrag om sin vän ANITA EKBERG på SKPF, Möllegården vid Monumentet i Lund, Välkommen till vår avdelning 24 i SKPF Pensionärerna! SKPF är Sveriges tredje största pensionärsförbund och distrikt Skåne är Sveriges näst största distrikt inom SKPF. SKPF är öppen för alla som uppbär pension och deras närstående även om den personen ännu inte gått i pension. Avdelningen fortsätter att ha en positiv medlemsutveckling och har drygt 1800 medlemmar. Avdelning 24 bildades år 1977 och vi arbetar för att bli en allt aktivare intresseorganisation för medlemmarna i äldrepolitiska frågor.
Den sociala verksamheten (resor, studie, medlemsmöten m.m.) är avdelningens ryggrad och fungerar bra. SKPF avdelning 24 är en av 16 avdelningar i distrikt Skåne och omfattar kommunerna Lund, Staffanstorp och Kävlinge. HEMSIDA för mera info: https://www.skpf.se/avdelningar/skane/lund-avd-24/

29. Mar, 2021

Kl 16.00 PRO Skanör-Falsterbo

Föredrag för PRO i Skanör och Falsterbo om Anita Ekberg.
Plats: Restaurang BÄCKAHÄSTEN i Skanör

14. Apr, 2021

Kl 13.30 PRO Södra Sandby

PRO Södra Sandby; bjuder till månadsmöte kl 13.30 med mötesförhandlingar därefter dricker man kaffe och äter kakor. Efter kaffet startar Lars Hector föredraget om ANITA EKBERG.
Mötet avslutas ca kl 15.30. Möten är förlagda till Södra Sandby IF:s föreningsgård. Adressen till Föreningsgården är, Hällestadsvägen 6. Du kör genom byn, tar till höger mot Torna Hällestad och Killebäckskolan, efter 100 m ser du en fotbollsplan på höger sida. Föreningsgården ligger i ena ändan av planen, ett vitt hus. VÄLKOMNA!